Interclinic Bucuresti: 0770178356
Interclinic Focsani: 0337.401.401

Radiologie Dentara Digitala

Ortopantomografie (radiografie panoramica)

Este o metoda de investigatie ce permite vizualizarea in ansamblu a dentitiei si a elementelor maxilo-faciale inconjuraoare (osul maxilar si mandibula, sinusul maxilar, articulatiile temporo mandibulare).
indicatiile OPG sunt multiple:

  • evaluare initiala in cadrul planului de tratament.
  • leziuni osoase sau dinti neerupti.
  • evaluarea starii parodontale si structura osoasa de sustinere.
  • vizualizarea molarului 3.
  • fracturi osoase maxilare sau mandibulare.
  • preimplant in vederea evaluarii inaltimii osoase.

Citeste mai mult

Rezonanta magnetica – RMN

Ce este rezonanta magnetica?

Rezonanţa magnetică este o tehnica neinvaziva complexa de imagistică medicală care permite diagnostice precise pentru o gama larga de afectiuni. Spre deosebire de radiologica conventionala sau tomografia computerizata, rezonanta magnetica nu este o tehnica imagistica iradianta.
Avantajul metodei consta in precizia in diferentierea tipurilor de tesut. Imagistica prin rezonanta magnetica utilizeaza campul electromagnetic si valurile de radiofrecventa pentru a genera imagini ale diferitelor planuri anatomice, permitand astfel examinarea cu deosebita acuratete a structurilor organismului.

Citeste mai mult

Computer Tomograf – CT

Ce este computer tomografia?

Tomografia computerizată (CT) este o tehnica imagistica neinvaziva care utilizeaza razele X pentru a crea imagini detaliate ale structurilor din interiorul corpului. Comparativ cu examinarea ultrasonografică, scanarea computer tomografica ofera o mai mare claritate si prezinta detalii in baza carora medicii radiologi pot diagnostica afecţiuni existente la nivelul organelor interne (ficat, pancreas, inima, plamani, rinichi, creier), oaselor (coloana vertebrala, oasele mainii, piciorului, oasele bazinului), tesuturilor moi (muschi, articulatii) si a vaselor de sange, inclusiv diverse tipuri de cancer.

Citeste mai mult

Ecograf Doppler color

La INTERCLINIC beneficiati de ecografie generala (abdomen, pelvis), de organ, articulatie, parti moi.

Ecografia cardiaca, investigatie noninvaziva bazata pe folosirea ultrasunetelor, reprezinta o metoda de rutina in diagnosticul, aprecierea severitatii si ghidarea tratamentului pentru majoritatea afectiunilor cardiovasculare. Este folosita atat in urgentele cardiovasculare, cat si in bolile cronice. Cu ajutorul ecografiei Doppler se pot identifica eventualele anomalii ale muschiului si valvelor inimii si permite masurarea vitezei sangelui in orice punct al inimii si depistarea insuficientelor sau stenozelor valvulare (in aceste cazuri vitezele de circulatie a sangelui sunt mult crescute).

Citeste mai mult