Interclinic Bucuresti: 0770178356
Interclinic Focsani: 0337.401.401

Stiati ca majoritatea durerilor sunt cauzate de probleme musculo-articulare?

Durerile musculare sau  articulare apar ca urmare a unui traumatism, a unei inflamatii, a degradarii articulare, sau a unei infectii. Aceste dureri apar in orice zona a corpului.

In cadrul ecografiei musculoscheletale poate fi abordata aproape orice articulatie a corpului. Cat timp sonda ecografului este in contact cu aceasta, atunci poate fi studiat un muschi scheletic sau un nerv periferic.

Cu ajutorul ecografiei putem stabili o terapie corecta in cazul durerilor de umar, a epicondilitelor, a leziunilor ligamentare, a chisturilor articulare, a bursitelor, a leziunilor de nervi periferici (ca in sindromul de tunel carpian sau ulnar).

De asemeni, patologia inflamatorie reumatologica beneficiaza de informatiile aduse de ecografia musculoscheletala.

 

Beneficii:

  • Aduce informatii extrem de valoroase pentru stabilirea conduitei terapeutice chirurgicale, medicale, precum si in monitorizarea eficientei terapei.
  • Foarte importanta este si disponibilitatea rapida de realizarea a ecografiei pentru a stabili un plan terapeutic corect si eficient.
  • Utilizarea ecografiei pentru evaluarea patologiei musculoscheletale a inceput cu multi ani in urma.
  • Este o tehnica eficienta, ce aduce informatii pretioase, rapid, si in dinamica, deoarece pacientul poate avea un rol activ, executand miscari in timpul ecografiei.

Ecografia Musculoscheletala la Interclinic este efectuata de un medic specializat pe Terapia durerii.

Pentru programare:

suna la : 0770178356