Programari telefonice Bucuresti: 031.434.47.24

Programari telefonice Focsani: 0337 401 401

Programari telefonice Ramnicu Valcea: 0350 408 000

 

Daruri de la Interclinic

Publicat in Monitorul de Vrancea – 02.06.2011

Reprezentantii Clinicii de diagnostic rapid “Interclinic” au demonstrat ca le pasa de oameni si, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului au oferit daruri micutilor internati in Spitalul Judetean de Urgenta din Focsani. Copilasii, care au avut ghinionul de a petrece ziua lor internati in spital au avut parte de un moment de fericire, primind patru reviste pentru copii si un dvd cu o poveste.

La primirea darurilor, fetele micutilor s-au luminat, rasplatindu-i pe reprezentantii clinicii “Interclinic” cu un zambet inocent si sincer. “Pentru ca cei mici ne fac viata mai frumoasa si pentru ca astazi este ziua lor, am dorit sa le facem aceste daruri. Am analizat ce se intampla pe piata si am vrut sa vedem in ce ne putem implica, si tinand cont ca suntem in spital, ne-am dat seama ca micutii de aici au nevoie de o surpriza de ziua lor. Practic, am hotarat ca e cel mai bine sa ne indreptam catre ei si sa le oferim un zambet, mai ales ca nu e placut pentru nimeni sa stea internat in spital. Le-am oferit o colectie de reviste medicale pentru copii, rea-lizate pentru capacitatea lor, ca sa isi dea si ei seama de ce e bine sa mearga la medic si ca nu trebuie sa mai aiba aceasta teama fata de cadrele medicale.

Pentru clinica noastra, luna iunie este luna copilului, asa ca, toti micutii care vor veni la noi vor primi cadouri”, ne-a declarat Anca Vita, reprezentant Interclinic. Toti copilasii care au fost ieri internati in spital au primit daruri din partea “Interclinic”, astfel incat ziua lor a fost cu mult mai frumoasa si mai fericita. Asemenea gesturi ne demonstreaza ca, intr-o lume plina de rautate, mai exista si oameni carora le pasa!
http://www.ziare.com/focsani/stiri-life-show/daruri-de-la-interclinic-2242856

 

Pacientii vor avea acces mai usor la investigatiile RMN

Publicat in Ziarul de Vrancea – 27.05.2011

De aparatul de aproape 500.000 de euro se vor folosi si bolnavii Spitalului Judetean de Urgenta u dr. Nicolae Moise a externalizat serviciul de imagistica medicala dupa ce tomograful unitatii s-a stricat Banii din sistemul sanitar, directionati catre privat!

Pentru ca spitalele din Vrancea nu le pot oferi bolnavilor toata gama de investigatii medicale de care au nevoie, sistemul privat se dezvolta cu repeziciune in defavoarea celui de stat. Asa se face ca ieri, la Interclinic, firma care se afla in contract cu Spitalul Judetean de Urgenta “Sf. Pantelimon” Focsani, a fost inaugurat un sistem medical de imagistica prin rezonanta magnetica (RMN). In prezenta autoritatilor din sanatate, a prefectului Ion Oprea, dar si a managerului Spitalului din Focsani, dr. Nicolae Moise, s-a taiat panglica la noua aparatura. Este vorba de un sistem de aproximativ 500.000 de euro. “Am simtit in acest an ca practic incet, incet am fost asimilati de marea familie a spitalului chiar daca am venit aici ca musafiri si vrem sa fim in continuare alaturi de ei. Am ajuns astazi (ieri n.r.) in acest moment in care punem la dispozitie un nou serviciu de inalta performanta pentru pacientii din spital, pentru pacientii din judetul Vrancea si anume un sistem de rezonanta magnetica. Este un serviciu complementar computer tomografului, nu se inlocuiesc una pe cealalta, exista patologie specifica pentru CT, patologie specifica pentru RM si practic in decursul acestui an s-a constatat ca exista nevoie si de acest aparat”, le-a transmis celor prezenti Anca Vita, reprezentant Interclinic. De aceasta investigatie foarte performanta, care este folosita pentru diagnosticarea unei mari varietati de afectiuni vor putea beneficia si bolnavii internati la Spitalul din Focsani. Si asta pentru ca unitatea spitaliceasca se afla in contract cu firma Interclinic inca de acum un an de zile cind tomograful s-a stricat si nu s-au gasit bani pentru repararea acestuia. Asa se face ca banii asiguratilor vor ajunge tot in contul firmei private care le poate oferi acest timp de serviciu medical. “Acum un an de zile tomograful spitalului era stricat, nu aveam disponibilitati sa il reparam, fie din cauze financiare, fie ca aparatul este deja uzat fizic si moral si se apropie de norma de casare. Atunci, avind in vedere faptul ca in orice tara si spital din UE serviciile paramedicale trebuie externalizate sau ceea ce se numeste acum parteneriat public privat, am negociat cu firma Interclinic amenajarea acestui spatiu, dotarea cu aparatura de inalta performanta si imagistica. Am fost degrevati de niste cheltuieli din bugetul spitalului si in al doilea rind le-am dat posibilitatea bolnavilor din judetul Vrancea sa aiba accesabilitate la aceste examene aici si nu in centrele universitare sau in alte orase”, a mentionat dr. Nicolae Moise.
O investigatie tip RMN costa in jur de 450 de lei

RMN-ul foloseste un cimp magnetic foarte puternic si unde de radiofrecventa pentru a oferi imagini ale diferitelor organe si tesuturi ale corpului. Aceasta investigatie costa in jur de 450 de lei, dar pretul poate creste in functie de zonele investigate si de folosirea substantei de contrast. “Asistam astazi (ieri n.r.) la un parteneriat de succes intre Spitalul Judetean si echipa Interclinic si vedem ca se pot realiza asemenea lucruri remarcabile atunci cind ambii parteneri pun, pe linga competente, profesionalism si pasiune. Este o investitie necesara, oportuna de care vor beneficia pacientii judetului Vrancea. Pacientii au nevoie de o intreaga gama de servicii de sanatate insa ceea ce s-a realizat astazi (ieri n.r.) este un lucru remarcabil”, a transmis prefectul Ion Oprea. Pe parcursul anului 2010, Casa de Asigurari de Sanatate Vrancea a decontat contravaloarea serviciilor medicale efectuate de Euromedic (CT si RMN) Interclinic (CT) pentru un numar de 403 RMN si 394 CT. (Raluca MANOLACHE)
http://www.ziaruldevrancea.ro/social/64506-videopacientii-vor-avea-acces-mai-usor-la-investigatiile-rmn.html